SWEA Singapore

Genomförda aktiviteter 2016

Luciagudstjänst i Svenska Kyrkan

foto-i-svenska-kyrkan-malin-ridgwell-5

Även Singapores mörker lystes upp av ett svenskt lucia-tåg söndagen den 11 december. (more…)

Årets sista träff – Jullunchen på svenska residenset

Jullunch

 

En fin jultradition för Sweor är lunchen och i år som tidigare år bjöds vi på god mat och ljuvliga godsaker i de vackra rummen på svenska residenset. Vi var ungefär 55 gamla och nya Sweor som alla hade tagit med sitt bidrag till den klassiska julmatsbuffén och ingen behövde gå hungrig därifrån. Som vanligt var det god stämning och fint arrangerat av programgruppen tillsammans med Catharina Jevrell, tack för en härlig avslutning på årets aktiviteter!

(Se alla bilder här…)

Skön promenad på Coney Island

coney Island

Den 6 december träffades ett gäng Sweor för att tillsammans gå den cirka 6 km mysiga promenaden runt den platta lilla ön i nordöstra Singapore. Vi gick på de välpreparerade gångvägarna längs med stränder och genom skog, men även strandpromenaden från mötesplatsen vid Punggol Settlement ut till Coney Island (eller Serangoon Island som den hette tidigare) var väldigt fin.

(Se fler bilder här…)

Lucia på IKEA Alexandra och IKEA Tampines

Foto: Malin Ridgwell

Foto: Malin Ridgwell

“Då i vårt mörka hus, skrider med tända ljus….”

Tänk, att så få röster kan låta så mycket och så bra! Fast man får nog ändå medge att det var lite svårt att överrösta IKEA-varuhusens alla kunder med vår sång. Men många stannade upp och fotograferade oss där vi skred fram mellan möbler, kuddar och gardiner söndagen den 4 december. (Läs mer här…)

Lucia för ambassadörsfamiljer

Foto: Sara Winqvist www.sarawinqvist.se

Foto: Sara Winqvist
www.sarawinqvist.se

December månad startade med SWEA Singapores luciauppträdande på Svenska Residenset. Vårt ambassadörspar Catharina och Håkan Jevrell hade bjudit in andra ambassadörsfamiljer för att låta dem njuta av vår vackra svenska tradition med lucia och vacker sång. Vi var en tapper liten skara denna förmiddag som dessutom fick hjälp och sällskap av några yngre deltagare! 🙂 (Läs mer här…)

SWEA Luciagolf

Häromdagen svingade åtta golfande damer sina klubbor i  SWEAs Luciagolf.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

img_3937 (Läs mer här…)

“Sankta Lucia, ljusklara hägring…”

Foto: Malin Ridgwell

Foto: Malin Ridgwell

Så var det dags igen för lucia att sprida glans av sin fägring. SWEA Singapores första luciatåg skedde redan den 24/11 vid en svenskt kundevenemang på Swissôtel The Stamford på 69:e våningen. Inte ofta ett svenskt luciatåg befinner sig på så hög höjd! (Läs mer här…)

Intressant tur bland svart-vita hus

dsc_0392Denna tur med besök i Black & White Houses den 23/11, blev snabbt fullbokad! 20-talet Sweor fick veta mycket vad som försiggick förr i tiden i dessa vackra och ikoniska kolonialhus. (Läs mer här…)

Barnens Julfest!

image1

Barnskratt och besök av tomten gjorde en av SWEAs äldsta traditioner – Barnens Julfest – till en succé bland stora och små.

Det var ca 40 barn i åldrarna 0-11 år tillsammans med föräldrar, som möttes upp på British Club söndagen den 20 november, för att tjuvstarta julen tillsammans med SWEAs egna tomtenissar. (Läs mer här…)

Höstens första sammankomst med SWEA Professional

Den 12 oktober 2016 träffades ett gäng glada tjejer på Wine Connection på Robertson Walk. SWEA Professional hade sin första middag tillsammans denna höst.

img_3728 (Se fler bilder här…)

Uppskattad tur bland Singapores Shophouses

shophouses-webben-2

Utflykten bland Singapores gamla Shop Houses i förra veckan blev en succé! Många vackra hus att se! (Läs mer här…)

Svettig men underbar promenad i Mac Ritchie Nature Trails

macritchie-nature-trails-15-sept-4Ut i regnskogen! Ett gäng Sweor laddade ryggsäckarna med vattenflaskor och gav sig ut på promenad – både högt och lågt – härom veckan. (Läs mer här…)

Startskottet har gått!

Så var vi igång med en ny säsong inom SWEA Singapore! Många nya ansikten syntes bland deltagarna på denna välkomstträff, vilket var väldigt roligt!  Som vanligt på höstens välkomstträffar huserade vi i vårt vackra svenska residens och fick trampa svensk mark och vi fick ett varmt välkomnande av fru ambassadör Catharina Jevrell.

(Läs mer här…)

Välbesökt Fika på Stan!

IMG_9386

Så var vi igång igen med en ny SWEA-säsong. Som vanligt en bra uppslutning med gamla och nya på vårt första Fika på Stan.

Välkomna till vårt härliga Singapore

alla nya och blivande Sweor!

(Läs mer här…)

“Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord…”

nationaldagen

En alldeles vanlig måndag i Singapore livades upp framåt kvällningen för de svenskar som deltog i Nationaldagsfirandet den 6 juni.

I år blev the Swiss Club valet för vår tillställning som ordnades av Nationaldagskommittén bestående av

Sveriges Ambassad – SBAS – SWEA 

Svenska Kyrkan i Singapore – Svenska Skolföreningen

(Läs mer här…)

Glada miner trots avsked på Sommarlunchen

Sommar-lunch

Så blev det dags för vårens sista aktivitet för Singapores Sweor – Sommarlunchen den 25 maj med utdelning av ett rykande färskt nummer av SWEA Magazine!

Vi åt en god tre-rätters meny på Restaurant Aura i National Gallery.

FullSizeRender (6)

Ordförande Eveline Sidenvall höll tal och berättade om kommande RM

(Läs mer här…)

Till sjöss mot Pulau Ubin

IMG_8087

Förra veckan möttes ett gäng cykelsugna Sweor på Changi Point Ferry Terminal och tog sig över till Pulau Ubin med båt.

Efter en kvarts båtresa klev vi iland på Ubin där det verkade som om tiden stått stilla.

(Läs mer här…)

Utflykt på landet: Thow Kwang Pottery Jungle

thumb_IMG_2581_1024

IMG_8011

Det är VARMT! Solfjädrar fläktar skönt, tycker Annelie, Julia, Åsa och Carina.

Ut i djungeln denna dag i slutet av april – djungeln i dubbel bemärkelse! Ett 15-tal Sweor mötte upp i Singapores nordvästra del nära Jurong. Vi kom till ett avslappnande ställe där det verkade som om tiden stannat av. I ett naturskönt och grönt område hittade vi mängder av vaser, skålar, tallrikar, figurer i olika färger och former i keramik inklusive en del möbler.  (Mer…)

The White Party!

Så fick vi äntligen stoppa tårna i sanden och dansa under stjärnornas glans, äta delikatesser från en superfin buffé, släcka törsten med diverse drycker och ha en fantastiskt VIT och ROLIG FEST!

SWEAs Vårfest på Restaurant Coastes på Siloso Beach, Sentosa blev en riktig höjdare! (more…)

Promenad både högt och lågt

Promenadsugna Sweor tog sig fram både högt och lågt på Southern Ridges i förra veckan.

Gröna områden med vackra scenerier utmed vägen gjorde promenaden till en njutning.
Southern Ridges 2016 (1)  (Fler bilder här…)

Sweor klättrar i träd

En morgon i april sågs ett gäng modiga sweor i Bedok Reservoir Park. Där har Forest Adventures en höghöjdsbana bland trädtopparna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA (more…)

Sungei Buloh Wetland Reserve

Den 14 mars tog en grupp sweor en promenad i mangrove träsket i Sungei Buloh i nordvästra Singapore. Vi såg spindlar, krabbor, sköldpaddor, slamkrypare, ödlor och till och med krokodiler.

10572000_10153611582763650_5974853841632126137_o

Sweor på promenad

10333660_10153611580918650_3439768406900857747_o

Ett av mangroveträskets fantastiska träd.

(more…)

Intressant besök på Esplanade Theatres

Måndagen den 7 mars möttes en glad samling Sweor på Esplanade Theatres. En storslagen och intressant upplevelse i teaterns värld som även innebar ett framförande av “Du gamla,du fria” från den stora scenen.Esplanade Theatres 7 mars16 (6)

(more…)

SWEA Professionals första sammankomst under våren!

Vårens första middag med SWEA Professional gick av stapeln 1 mars.

 

Persiska mattor

På Hedgers Carpets på Dempsey Hill fick SWEA en fantastisk lektion i att uppskatta persiska mattor. Ägaren berättade för oss allt om hur mattorna görs beroende på var de tillverkats. Vi blev medvetna om att varje matta har en historia och var det något han lyckades väcka var det nyfikenheten att få veta mera. En av mattorna han visade var nästan hundra år gammal men lika fin som nyproducerade.

En rolig och lärorik aktivitet.

thumb_IMG_2499_1024 (more…)

Nytt år – ny styrelse i SWEA Singapore 2016

Nytt år – ny styrelse – nya utmaningar för SWEA Singapore 2016!

Idag den 16 februari hade vi SWEAs årsmöte här i Singapore.

Avgående ordförande Ida Klefbäck avtackas av vice ordförande Maria Palm (till vänster) och sekreterare Caroline Kjellme (till höger).

 

(more…)

Traditioner kring Det Kinesiska Nyåret

I samband med firandet av Det Kinesiska Nyåret samlades vi för att lyssna till Diana Shua som berättade för oss om singaporianska traditioner kring det nya året 2016 – Apans År.apans år 2016

 

I Singapore har man Lo Hei och vi fick prova på det traditionella Yusheng, när man ”tossar” lax, morötter, vit rädisa, ingefära och jordnötter högt upp i luften samtidigt som man uttalar positiva ord som ska hjälpa en att inbringa lycka och välstånd. Ju högre du kastar, ju bättre och rikare blir det kommande året. Sedan smakade vi på grönsaksröran som är riktigt god!

(more…)

Fika på stan 28 jan

Vårens första fika på stan den 28 januari var på Wild Honey, Mandarin Gallery och blev en mycket trevlig förmiddag. Vi ser redan fram emot nästa gång.

Fikapåstan28jan16 (5)

Fikapåstan28jan16 (6) (more…)

Välkomstträff på East Coast den 22 januari

Nytt år – Nya Sweor! Singapores SWEA-år 2016 inleddes med en välkomstträff hemma hos Kerstin Dahl i Siglap på East Coast. Det kom nära 40 svenska damer i alla åldrar, både gamla, nya och blivande medlemmar. Fantastisk uppslutning, då det oftast inte är så många nyanlända runt ett årsskifte. SWEA Singapore fyllde gladeligen på sitt antal medlemmar denna dag.

 

Välkomstträff hos mig 22 jan16 (4)
Välkomstträff hos mig 22 jan16 (3) (more…)