SWEA Singapore

Thaipusam i Little India den 31:a januari

Datum/Tid
Datum: 2018-01-31
09:00 – 13:00


Denna exotiska parad är en Hindu festival som firas varje år vid fullmånen av den Tamilska månaden ”Thai” för att ära Lord Murugan. Thai (namnet på månaden jan/feb) pusam (namnet på en stjärna) hedrar tillfället när Parvati gav Murugan ett ”Vel” (spjut) så att han kunde besegra den onda demonen Soorapadman.

 Motivet för Thaipusam festivalen är att be till Gud för att få hans nåd att övervinna/förinta dåliga egenskaper. En del är i processionen för att be om hjälp från gudarna, andra för att tacka för de gåvor eller hjälp de redan fått.

 De troende bär Kavadis som består av en fysisk börda (allt från enkla mjölk bägare till mer avancerade metall ställningar liknande grillspett som genomborras i den trognas skinn, tunga och kinder och genom denna handling ber den troende om hjälp från Guden Murugan.

Deltagarna går en 3 kilometers vandring från Sri Srinivasa Perumal Temple i Little India mot Sri Thandayuthapani Temple efter att de har, med transframkallande musik, prytt sig med sina ”bördor”. Kokosnötter krossas framför fötterna på dem för att stärka, och familj och vänner sjunger på vägen för att ge styrka.

Vi ska följa med på vandringen och titta på denna parad och gå med så långt var och en vill.

Datum: Onsdag 31 januari 2018
Tid: klockan 9:00
Plats: Vi möts utanför Farrer Park MRT station, Exit G (Serangoon Rd). Vi går då gemensamt till Sri Srinivasa Perumal Tempel, för att se förberedelserna inför vandringen.
Sista anmälningsdag: 28/1

Välkomna!
Önskar Lisa Ferraton och Annelie Nikou, SWEA programgrupp

Anmälan:

Thaipusam i Little India 31 januari kl. 9:00

 

Verifiering