SWEA Singapore

Rundvandring Changi Museet – 4 mars kl 11.00 (vi möts kl 10.15) OBS! Fullbokad

Datum/Tid
Datum: 2015-03-04
11:00 – 12:00

Plats
The Changi Museum


OBS! Turen är fullbokad. Ev anmälningar från nu hamnar på väntelista.

Lär dig mer om Singapore’s mörka krigsår på en guidad tur igenom Changi Museum

Det nya Changi Kapellet och Museet som blev öppnat i 2001 ersatte det gamla Changi fängelse-kapellet och museet (byggd i 1988) som följd av att Changi fängelset expanderade.

Museet är inte bara till ära till dem som levde och dog speciellt i Changi området under de mörka krigsåren, men skall också vara en inspirationskälla för framtida generationer med att förstärka deras uppskattning av de heroiska dåden och historierna som utspelade sig under andra världskriget.

Igenom dokumentation av betydelsesfulla händelser under den japanska okkupationen spelar museet också en stor roll som en viktig och pedagogisk resurs och institution. För krigsfångar och deras familier är museet och kapellet en plats där de kan finna tröst och ro.

Efter turen slappnar vi av med lite mat och dryck på The Bark Café som ligger precis intill museet och som erbjuder olika rätter, snacks och drycker.

Den guidade turen startar kl 11.00 – ca 12.00 (uppmöte kl 10.15 vid ingången till museet); bordbeställning är gjord på The Bark Café från kl 12.30.

För närmare vägbeskrivning se www.changimuseum.sg/contact-information/

Pris: SGD 12 för guidad tur, betalas på plats; förtäring på cafeet betalas individuellt på plats

Anmälan är bindande och sker senast 2 Mars, se nedanstående formulär, begränsat antal platser.

Varmt välkomna!

Rundvandring Changi Museet 4 mars kl 11.00

 

Verifiering