SWEA Singapore

Svenska skolans skrivtävling är här!

Inbjudan till alla svensktalande barn i Singapore att delta i Svenska Skolans skrivtävling 2019

Tycker du om att skriva och är mellan 6-16 år? Då är det här något för dig!

Syftet med tävlingen är att öppna upp dina sinnen, låta kreativiteten flöda och låta skrivglädjen inspirera dig till att förmedla någonting du känner.

Tävlingen är indelad i åtta kategorier, F-klassen, åk 1, åk 2, åk 3, åk 4, åk 5, åk 6 samt åk 7-9. Du ska själv skriva uppsatsen på VITT A4 papper (både för hand och på dator är godkänt) med ett minimum antal ord enligt följande:
6-års=min 30 ord, åk 1=min 50 ord, åk 2=min 70 ord, åk 3-4=min 100 ord, åk 5-6=min 150 ord och för åk 7-9=min 200 ord.

 

I år kan man välja mellan ämnena i listan nedan, du får själv välja vilket av dem du känner för att skriva om:

  1. Livet utan datorer och telefoner
  2. Jag vaknade upp i mitt TV-spel
  3. Osynlighetsmanteln
  4. Den magiska skogen/skolan
  5. Hundarnas äventyr i Singapore
  6. När jag och min kompis blev kvarglömda på Universal Studios efter stängning

Tävlingen har strikta regler för att säkerställa rättvisa för alla, så snälla följ dem.

Varje uppsats lämnas in i ett kuvert och du skriver ditt namn, din adress, telefonnummer och klass på ett SEPARAT PAPPER, (alltså inte direkt på uppsatsen). På så sätt kan alla bidrag bedömas anonymt. Uppsatsen lämnas in till lärarna på Svenska Skolan alternativt skickas till Maria Palm, senast den 25 april 2019 (poststämpel räknas), 283 Oceandrive #06-04 The Oceanfront Singapore 098528. En jury kommer att bedöma uppsatserna anonymt. Främst baseras bedömningen av uppsatsen på att berättelsen har ett bra flyt och att man och att man följer rätt ordning på händelseförloppet, att du håller dig till ämnet som du valt, kreativitet, din förmåga att uttrycka dig och känslan du lyckas förmedla (stavningen är viktig, men sekundär).

De vinnande bidragen publiceras i SWEA Magazine. Prisutdelning kommer att ske på Svenska Skolans avslutning lördagen den 25 maj, där alla också har möjlighet att läsa alla insända bidrag som kommer att finnas uppsatta. Första pris i varje ålderskategori är S$100. Alla tävlingsdeltagare får pris.

Vi ser med spänning fram emot att få läsa ditt bidrag! Lycka till!

 

Priser sponsras av SWEA Singapore