SWEA Singapore

SWEA och Svenska Skolans Skrivartävling

Inbjudan

till alla svensktalande barn i Singapore att delta i Svenska Skolans och SWEAs skrivtävling 2018

Tycker du om att skriva och är mellan 6-16 år? Då är det här något för dig!

Syftet med tävlingen är att öppna upp dina sinnen, låta kreativiteten flöda och låta skrivglädjen inspirera dig till att förmedla någonting du känner.

Tävlingen är indelad i åtta kategorier, 6-årsklassen, åk 1, åk 2, åk 3, åk 4, åk 5, åk 6 samt åk 7-9. Du ska själv skriva uppsatsen på VITT A4 papper (både för hand och på dator är godkänt) med ett minimum antal ord enligt följande:
6-års=min 30 ord, åk 1=min 50 ord, åk 2=min 70 ord, åk 3-4=min 100 ord, åk 5-6=min 150 ord och för åk 7-9=min 200 ord.

I år kan man välja mellan ämnena i listan nedan, du får själv välja vilket av dem du känner för att skriva om:

  1. Kära dagbok….
  2. Om jag var osynlig    
  3. När jag är 25 år är jag…..
  4. Den magiska djuraffären
  5. Min hemliga superkraft
  6. En dag med Donald Trump

Tävlingen har strikta regler för att säkerställa rättvisa för alla, så snälla följ dem.

Varje uppsats lämnas in i ett kuvert och du skriver ditt namn, din adress, telefonnummer och klass på ett SEPARAT PAPPER, (alltså inte direkt på uppsatsen). På så kan alla bidrag bedömas anonymt. Uppsatsen lämnas in på Svenska Skolan alternativt skickas till SWEAs Vice Ordförande, Maria Palm, senast den 27 april 2018 (poststämpel räknas), 283 Oceandrive #06-04 The Oceanfront Singapore 098528. En jury kommer att bedöma uppsatserna anonymt. Främst baseras bedömningen av uppsatsen på att berättelsen flyter och att man följer rätt ordning på händelseförloppet, att du håller dig till ämnet som du valt, kreativitet, din förmåga att uttrycka dig och känslan du lyckas förmedla (stavningen är viktig, men sekundär).

De vinnande bidragen publiceras i SWEA Magazine. Prisutdelning kommer att ske på Svenska Skolans avslutning lördagen den 26 maj, där alla också har möjlighet att läsa alla insända bidrag som kommer att finnas uppsatta. Första pris i varje ålderskategori är S$100. Alla tävlingsdeltagare får pris.

Vi ser med spänning fram emot att få läsa ditt bidrag! Lycka till!