SWEA Singapore

Stadsplanering på Singapore City Gallery

Torsdagen den 18 maj träffades 24 Sweor på City Gallery i Chinatown där Urban Redevelopment Authority har en utställning för att visa Singapores utveckling under de senaste 50 åren. Man visar också hur man planerar att byggnation, parker och kommunikation skall utvecklas framöver. Vi fick en guide som visade runt oss och berättade om det vi såg vilket gav liv åt modeller och bilder. Det var många andra besökare så hon fick göra sitt bästa för att överrösta alla som besökte utställningen.

Foto: Pernilla Danielsson

Vi började med att titta på The Islandwide Model, en översiktsmodell som visar nästan hela Singapore. Här visas stort och smått, från alla sex flygplatserna ner till trädplanteringar. Planerade områden var markerade i lila och befintlig byggnation var träfärgade.

Foto: Pernilla Danielsson

The Central Area Model är en av de största arkitekturmodellerna i världen och täcker ungefär 2% av Singapore. Här finns befintliga byggnader med alla detaljer medan planerade byggnader var träklossar som visar form och höjd på husen.

Som avslutning gick vi upp på övervåningen och tittade på ett bildgalleri över Singapores utveckling från fiskeby till en världsmetropol och bilder över spännande byggnadsdesign. I denna delen fanns också kartor över var Singapore har erövrat land från havet och vilka områden som i framtiden eventuellt skulle kunna förvandlas från havsbotten till storstad.