SWEA Singapore

Månadsbrev från vår ordförande

10 november 2017

 

Kära Sweor,

Mitt sista månadsbrev till er redan! Det har varit lärorikt, intressant och trevligt att få vara er ordförande! Tack!

Vi är nu uppe i 168 medlemmar vilket möjligen kan vara ett rekordantal?!

Maria och jag har varit till Perth och upplevt ett Världsmöte, vi var 195 kvinnor från en stor del av Sweas 30 länder, många hade rest över halva klotet för att vara med.

Vi hade regionsmöte på lördagen, då vi satt i ett mindre mötesrum och diskuterade våra verksamheter. Vi hade fått uppdraget att skriva rapporter om våra klubbar, och vi pratade bland annat om den växande professionalsgruppen, hur viktigt det är att de förblir en del av SWEA och inte blir som en egen klubb, att det kan vara en viktig ”ingång” för nya Sweor, tex.

Hur vi kommunicerar ut vår verksamhet och fångar in nya och gärna yngre medlemmar var också på programmet, att använda Facebook genom en öppen sida var något som flera klubbar använder, inte vi ännu men vi är på gång!

Donationer diskuterades och Bangkok berättade om deras idé att lära Thailändska barn simma enligt svensk modell, det drunknar ett barn om dagen i Thailand! Projektet bedömdes dock som för stort för Bangkokklubben och vilar just nu, men vi andra tyckte att detta kanske kan vara något att samarbeta ikring, så mer information kommer!

Att se till att evenemang för Sweor inte går back ekonomiskt poängterades, och vi diskuterade hur man får in betalning till både evenemang och årsavgiften. Vi har ju börjat testa PayPal vilket fungerar ganska bra, men det är fortfarande en del jobb kvar med att få det att fungera enklare.

Huvudstyrelsens webbmaster kom och berättade om arbetet med förnyelse av webbsidan och fint nytt material man kan ladda ner.

Dag två var det presentationer av den internationella styrelsen, den nya SWEA informationsfilmen visades och på eftermiddagen var det flera inspirerande föreläsare som fick oss att tänka till kring samarbete bland annat.

Några trevliga utflykter med bland annat ett besök i en djurpark med koaler, kängurur och wombats hann jag också med.

På programsidan har vi haft ett mycket intressant studiebesök på Supreme Court, ladies night, promenader och lördagsdrinken, mycket mer är på gång, bland annat Lucia och den populära jullunchen på residenset, glöm inte att anmäla er!

Mer information kan ni som vanligt hitta på SWEA Singapores hemsida.

Tack för mig, jag hoppas vi ses igen och jag passar på att redan önska er en God jul och Gott Nytt år!

 

Eveline Sidenvall,

Er ordförande

 

Beskrivning – Forum-Avsluta Pappers Prenumerering

 

Tidigare månadsbrev 2017

Månadsbrev september 2017

Månadsbrev april 2017

Månadsbrev mars 2017

 

Tidigare månadsbrev 2016

Månadsbrev december 2016

Månadsbrev oktober 2016