SWEA Singapore

Månadsbrev från vår ordförande

 

Kära Sweor,                                                                                                                                                                                                                                                                    27:e April 2017

Nu är det snart 1:a maj igen! Sommaren nalkar sig och många Sweor flyttar vidare eller tillbaka och andra åker bara till Sverige över sommaren. Det kommer att kännas tomt här som vanligt för de, bland annat jag själv, som kommer att vara kvar, men Fika på Stan kommer att fortsätta under sommarmånader för oss ”gamla” Sweor som vill träffas och eventuella nykomlingar som behöver någon att prata med!

Nationaldagsfirande ska det också bli, en kvällsaktivitet på British Club kl. 17 på dagen, hoppas att många kan komma dit och fira Sverige!

Under mars och april har vi haft många härliga aktiviteter: Ladies Night, orkidéplockning, besök på Nationalmuseet och vandringar.

Vårfesten var i fredags och det var många som firade in våren, drygt 90 personer! Det var hög stämning, dans och blöt på flera vis J Tack festkommitén!

I september startar vi höstsäsongen med välkomstträff på Residenset i andra veckan av september, dag och tid kommer att annonseras, välkomna nya och gamla Sweor!

Sedan nalkas Världsmötet i Perth, har ni anmält er? Extrapriset på administrationsavgiften har förlängts till sista maj!

Detta kommer att bli en upplevelse för livet, jag själv har aldrig varit på ett världsmöte i en global förening, men har hört många berätta att det är oförglömligt. Så passa på!

SWEA arrangerar tillsammans med svenska skolföreningen sin årliga skrivtävling. Skrivarlusten är stor bland de svenska barnen i Singapore och ett femtiotal bidrag har kommit in. Prisutdelning sker i samband med svenska skolans sommaravslutning.

Vår bokdonation till Kina som jag skrev om förra gången är fortfarande på gång, böckerna blev tyvärr tillbakaskickade av den kinesiska tullen, men är nu på gång igen…

På vårt regionmöte för ett par månader sedan bestämde vi att vi borde avstå från Forum tidningen i pappersformat, det kostar mycket pengar att skicka dem över hela världen och det är är inte speciellt miljövänligt, för att inte tala om alla träden som går åt till pappersmassan…

Vi kan dock inte göra det för alla våra medlemmar utan var och en måste gå in på Komed och bocka för.

Maria Stevenberg från Melbourne skrev en bruksanvisning, som jag bifogar.

Mer information kan ni som vanligt hitta på SWEA Singapores hemsida.

Tack för mig för denna gång och Glad Sommar!

 

Eveline Sidenvall,

Er ordförande i SWEA Singapore

 

 

Beskrivning – Forum-Avsluta Pappers Prenumerering

 

Tidigare månadsbrev 2017

Månadsbrev mars 2017

 

Tidigare månadsbrev 2016

Månadsbrev december 2016

Månadsbrev oktober 2016